Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Το τυρί το είδαμε την φάκα πότε;

Δ.Δασκαλόπουλος: Δεν περικόπτεται ο 14ος μισθός στο ιδιωτικό
Δεν τίθεται θέμα περικοπής του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Στη χώρα μας υπάρχει ένα παγιοποιημένο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
"Κινητοποιήσεις, αναταραχές και βιαιότητες πρόσθεσε ο κ. Δασκαλόπουλος, υποκινούνται από εκείνους που για δικό τους όφελος θέλουν να συντηρήσουν τις παθογένειες που έκαναν την
Ελλάδα ζητιάνο στις διεθνείς αγορές. Ευτυχώς υπάρχει η Ελλάδα που μοχθεί, δημιουργεί και παράγει με την αξία της, που δεν χωρά στα κρατικά επιδόματα και τις κομματικές αργομισθίες. Αυτή η Ελλάδα δίνει ελπίδα σε όλους μας".
Βεβαίως ο κ. Δ.Δασκαλόπουλος, εντέχνως δεν λέει ότι αυτοί που υποκινούν και φταίνε για τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι οι επαγγελματίες συνδικαλιστές, άραγε ο κ. Δασκαλόπουλος όλα αυτά τα χρόνια που διαπραγματευότανε για την Ε.Σ.Σ.Ε. μ΄ αυτούς δεν τα κανόνιζε;

Μ΄ αυτούς μαζί υπέγραφε Ε.Σ.Σ.Ε. μ΄αυτούς μαζί δίνανε αυξήσεις πείνας στους εργαζόμενους του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, μαζί κανόνιζαν περικοπές των εργασιακών κεκτημένων.

Σήμερα ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι ο ΣΕΒ δεν ζητά περικοπή του 14ου μισθού, δεν ζητά μεγαλύτερη ευελιξία, δεν ζητά κατάργηση του ορίου 2% στις απολύσεις.

Το τυρί λοιπόν είναι ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγες ώρες πριν την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ, θέτοντας στην ουσία ψευτοδιλήμματα στους εργαζόμενους για την συμμετοχή τους στην απεργία ή όχι. Η φάκα λοιπόν κατά την γνώμη μου είναι ότι, ο κ. Δασκαλόπουλος έκανε μια δήλωση που αύριο μπορεί εύκολα να την ανακατασκευάσει με πρόσχημα την οικονομική κρίση και να ζητήσει θυσίες και από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Όλοι οι πολίτες θα πρέπει αύριο να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουν ένα σαφές μήνυμα: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Ο κ. Δασκαλόπουλος αν πράγματι, πιστεύει της δηλώσεις που σήμερα έκανε, ας τα θέσει ως όρους για την νέα Ε.Σ.Σ.Ε. που αυτή την στιγμή διαπραγματεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: