Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Η απεργία είχε ονοματεπώνυμο

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ CHCL 
ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΡΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Υπερέβη το 50% η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε χθες στην Club Hotel Casino Loutraki στο τμήμα του gaming, ενώ δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το F & B και το House Keeping.
Απεργιακή κινητοποίηση στην οποία δεν θα υπήρχε ανταπόκριση, δεν θα υπήρχε συμμετοχή αν αυτή δεν προσωποποιείτο.
Συγκεκριμένα, σημαντική μερίδα εργαζομένων υποστήριξε στο loutraki-press ότι συμμετείχαμε στην απεργιακή κινητοποίηση και να σκεφθείτε αυτή τη στιγμή ότι το Σωματείο Εργαζομένων παραμένει ακέφαλο και κατά συνέπεια η συμμετοχή μας ήταν αυθόρμητη. «Όχι αυθόρμητη. Ήταν συνειδητή. Είχε ονοματεπώνυμο. Συμμετείχαμε για να γίνει αντιληπτό στους ιδιοκτήτες, τον εκπρόσωπό τους Νίκο Ρεμαντά και επιτέλους το διαχειριστή της κοινοπραξίας Αντώνη Στεργιώτη ότι στη διοίκηση της κοινοπραξίας υπάρχουν άτομα που προκαλούν τις εντάσεις που προκαλούν τις κοινωνικές εκρήξεις. Υπάρχουν κατ’ αρχήν τρία άτομα που κάνουν ότι είναι δυνατόν κι όσο περνάει από το χέρι τους στο πλαίσιο των καθηκόντων τους να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα. Να επιβάλλουν συνθήκες κόλασης.»
Είναι αυτοί που πραγματοποιούσαν τις μεθοδεύσεις προκειμένου να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να είμαστε εκτεθιμένοι στις αρρωστημένες επιδιώξεις τους. Είναι αυτοί που έχουν προκαλέσει την ανασφάλεια, θέλουν να επιβάλλουν την τρομοκρατία, ενώ οι οικογένειές μας ζουν υπό καθεστώς φόβου και δεν είμαστε μακριά από την ημέρα που την έκρηξη θα τη βιώσει η κοινωνία του Λουτρακίου».
Η μερίδα των εργαζομένων ξεκαθάρισε στο loutraki-press ότι αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη συμπεριφορά των τριών ατόμων δεν θα συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση καθ’ ότι έχει υπογραφεί το διετές μορατόριουμ μεταξύ εργαζομένων και κοινοπραξίας. Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι:
«Ας μαζέψουν πρώτα το διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού Νίκο Στάμο, το διευθυντή Επικοινωνίας και Εταιρικής Ευθύνης Γιάννη Βραχάτη, και την έγχρωμη διευθύντρια του gaming, η οποία την ημέρα της απεργίας συμπλήρωνε τη μαύρη λίστα με όσους αρνούντο να κάνουν υπερωρία για να καλυφθούν κενά στις βάρδιες όσων συμμετείχαν».
Οι εργαζόμενοι δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην ΟΕΣΙΚ, η οποία αν και ήταν ημέρα απεργίας και ήταν γνωστό ότι θα υπάρξει συμμετοχή εργαζομένων, ήταν παντελώς απούσα αρχής γενομένης από τον πρόεδρο Γιάννη Λογοθέτη και όλους τους άλλους φίλα προσκείμενους σ’ αυτόν συνδικαλιστές. Ήταν κρυμμένοι τονίστηκε χαρακτηριστικά.

«Αυτούς θα εμπιστευθούμε να εκπροσωπήσουν, να διεκδικήσουν και να υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας, διερωτώντο. Ποτέ δεν πας να παρακολουθήσεις ένα παιχνίδι σικέ, όταν ξέρεις ότι ο… Δαυίδ έχει παραδοθεί πριν αρχίσει το ματς. Έτσι είναι και οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές κατήγγειλαν. Είναι ριψάσπιδες»!

Πηγή: Loutraki -Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: