Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Δεν θα μας τρελάνεται εσείς!!

Αν κάποιος κοιτάξει σήμερα την διεθνή και την εγχώρια ειδησεογραφία το πιθανόν είναι να πηδηξει απο το μπαλκόνι (πχ. η Ναυτεμπορική κάνει λόγο γαι ταχεία οικονομική ανάπτυξη της αμερικάνικής οικονομίας και στον αντίποδα στο in.gr βλέπουμε ότι η Alpha Bank. Associated Press κάνει λόγο για "ασθενή" ανάκαμψη της αμερικάνικής οικονομίας....Τι άραγε απο τα δύο είναι αλήθεια;;
Η αλήθεια είναι ότι το Ευρώ έχει ενισχυθεί και η παγκόσμια αγορά έχει πάρει μια ανοδική τροχία, επίσης οι ανησυχίες γαι το χρέος της  Ελλάδας έχουν εξασθενίσει.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαική Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ) συμφώνησαν σε ένα πακέτο δανείου στο οποίο η Ελλάδα ή άλλα Ευρωπαικά Κράτη θα μπορούν να έχουν πρόσβαση αν προκύψει ανάγκη. 

Επίσης τη Δευτέρα, η Ελλάδα προχώρησε στην έκδοση νέου 7ετούς ομολόγου.

Ήδη τα αποθέματα έχουν αυξηθεί, δεδομένου ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει σιγά - σιγά να επενδύουν, μετά από μια δύσκολη περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.
Είναι προφανές λοιπόν ότι κάποιοι εσκεμένα θέλουν να δημιουργούν ιστορίες για αγρίους για να περάσουν και άλλα αντιεργατικά μέτρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: