Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Πέντε χρόνια ύφεση και περικοπές στον ιδιωτικό τομέα

Οι «σοφοί» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλούν την Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο σε λήψη νέων μέτρων προκειμένου κάποια στιγμή η Ελλάδα να μπορέσει να στηριχθεί στις εξαγωγές της και όχι στην κατανάλωση για τη δημιουργία ανάπτυξης. Δεύτερο «χαράτσι» μέτρων περιορισμού των δαπανών και αύξησης των εσόδων ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ελλάδα σε συνδυασμό με διαρθρωτικές αλλαγές.Μέτρα που σαφώς θα οδηγήσουν σε μείωση των μισθών του ιδιωτικού τομέα κατά 10%- 20%.Οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα μετά και τα τελευταία μέτρα, εισέρχεται σε μια περίοδο 5ετούς βαθιάς ύφεσης.

Οι «σοφοί» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβάλλουν μέτρα χωρίς να λάβουν υπόψη τους την κοινωνική αναταραχή που θα προκαλέσουν τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται και αυτό γιατί γνωρίζουν πόσο σαθρό είναι το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα, γνωρίζουν εκ προοιμίου ότι αντίδραση δεν θα υπάρχει διότι οι «εργατοπατέρες» της Γ.Σ.Ε.Ε. έχουν συμβιβαστεί για να μην χάσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα.
Οι εργαζόμενοι καθημερινά ζουν με την αβεβαιότητα του αύριο με την θηλιά να σφίγγει ακόμη περισσότερο, βλέπουν τόσο το μέλλον το δικό τους όσο και των παιδιών τους αβέβαιο, περιμένοντας να τους σώσουν οι «εργατοπατέρες» της Γ.Σ.Ε.Ε. οι οποίοι για τα μάτια του κόσμου προκηρύσσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία και μετα νίβουν τας χείρας τους. Τέτοιο συνδικαλισμό κ. Παναγόπουλε σας τον χαρίζουμε, περιμένουμε από εσάς και τους ομοίους σας, να πετάξετε την πολιτική σας κάπα και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, δίπλα στους εργαζόμενους με πραγματικούς αγώνες και όχι με δήθεν αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: